Име: Виктория Петрова

Години: 36 г.

Образование: Бакалавърска степен по международна криминалистика в Ню Йорк. Докато учи започва работа към ООН, където прекарва седем години, работейки в сферата на финансите и човешките ресурси.

Работа: Експерт “Развитие на талантите” в Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България АД.

Три причини, заради които избра да се върнеш: Живяла съм в България само една година, и то – като дете. Корените винаги са ме дърпали обратно към родната страна и преди пет години реших да си взема една година неплатен отпуск от ООН, за да видя какъв е животът тук и да прекарам малко повече време с моята баба, която вече е доста възрастна. Бързо осъзнах, че тук се чувствам наистина свободна и щастлива, и реших да остана. През това време имах късмета да се запозная с моя съпруг и пет години по-късно съм омъжена с две прекрасни деца.

Три неща, които искаш да промениш в България: България е една невероятно красива страна с много потенциал, но има някои неща, които до ден днешен ми се иска да са по-различни: ценностната система на хората, ниските заплати и пенсии и корупцията във всички сфери.

Откъде черпиш енергия? Децата ми, спорта и природата.

От какви лидери имаме нужда днес? Имаме нужда от будни, практични, справедливи и честни лидери. Хора на действията, а не на думите.

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той? „Всичко ще е наред накрая. Ако не е наред, значи не е краят“.