Име: Eлизабет Аромова

Години: 30 г.

Образование: Бакалавър „Педагогика на обучението по Български език и история“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Еразъм семестър в Universidad de Burgos, Испания – специалност „История“, магистърска степен „Маркетинг“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и магистратура „Hotel and Event Management” в EADE Malaga, Испания.

Работа: Специалист “Маркетинг” в “Галакси Инвестмънт Груп” – българска инвестиционна компания, която инвестира, развива и управлява портфолио от успешни проекти в различни направления на недвижима собственост – хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офисни сгради, търговски и индустриални площи.

Три причини, заради които избра да се върнеш: Първата и може би най-голяма причина беше щастливо стечение на обстоятелствата, свързани със семейни и работни перспективи, които в онзи момент считах, че са най-правилното решение. Втората причина беше вярата ми в това, че младите българи, учили в чужбина, могат да бъдат двигател за промяна към по-добро, пренасяйки добрите практики от чужбина в страната ни. А също така смятам, че камъкът си тежи на мястото и човек трябва да бъде там, където може да бъде полезен.

Три неща, които искаш да промениш в България: Престъпността, бюрокрацията и непрекъснато намръщените хора.

Откъде черпиш енергия? Основно от пътуванията до нови дестинации и разходките в природата. Като част от младежката организация „Ротаракт“, също черпя мотивация от хората, с които се срещаме, докато организираме различни инициативи. Историите им често ме зареждат с енергия и вдъхновение за нови проекти.

От какви лидери имаме нужда днес?  Хора със силно изградени принципи, вяра в доброто, силна етика и безкомпромисни към несправедливостта.

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той? “Усмихни се и дай всичко от себе си днес – утре може да е късно!”