Име: Сани Гайдарска

Години: 32

Образование: BSc Economics and Business Economics и MSc Financial Economics –  Erasmus University Rotterdam в Холандия. В магистратурата си специализира “Международни финансови пазари и пенсионни фондове”.

Работа:  General Manager за Amplify Analytics Sofia. В момента изпълнява функцията и на Business Analytics team lead за софийския екип.

Три причини, заради които избра да се върнеш: Има доста причини, поради които се върнах. На първо място, бих казала, че се върнах заради семейството си (майка ми и баща ми). Прецених, че за мен е приоритет да съм активна част в техния живот и те в моя. На второ място се върнах, тъй като исках да видя възможностите за реализация на човек в България. Заминах за Холандия на 18 години и нямах възможността да живея като напълно самостоятелен възрастен в България, а все пак реализацията зависи най-вече от човека. На трето място слагам природата и възможността да практикувам хобитата си (катерене, сноуборд, тичане, а сега и много други) доста по-свободно, отколкото в Холандия. България има невероятна природа с все още доста диви места и всичко е на много близко разстояние. Самата идея, че след 30 минути с кола мога да съм на планина, е велика.

Три неща, които искаш да промениш в България: На първо място слагам манталитета на хората. За съжаление, по мои наблюдения липсва общественото мислене и хората не виждат, че техните действия дори и индивидуални имат значение. На второ място, държавата като институция. Идвайки от изключително социално уредена държава, за мен е доста разочароващо да видя колко далеч сме от това да се грижим за собствените си хора. На трето място, отношението на хората към природата. Имаме такива невероятни ресурси, а ние ги тъпчем, мърсим и горим. Природата не се храни с пластмасови шишета и фасове.

Откъде черпиш енергия? Най-вече от планината и от вдъхновяващите хора около себе си.

От какви лидери имаме нужда днес? Лидери, които мислят няколко стъпки напред и се стремят да фасилитират позитивното развитие на хората, за които отговарят.

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той? We’ll cross that bridge when we get there!