Име: Марина Дакова

Години: 24

Професия/позиция: Част съм от отдел „Маркетинг и Реклама“ на „Лидл България“.

Къде завърши образованието си и какво е то? Завърших бакалавърската си степен Productmarketing & Projectmanagement във Fachhochschule Wiener Neustadt, а в момента завършвам магистратура „Маркетинг мениджмънт“ в НБУ.

Три причини, заради които избра да се върнеш? Решението ми да се върна беше обвързано с възможността да започна работа по специалността си след завършения стаж в Lidl. Мотивира ме желанието ми да опозная маркетинг средата и местните практики в България, както и устремът за развитие в родната ми страна, прилагайки наученото в чужбина. Разбира се, не на последно място, емоционалната причина да бъда по-близо до семейството и близките ми също изигра важна роля.

Три неща, които искаш да промениш в България? Бих променила чувството за отговорност, емпатия и съзнанието, че положителната промяна е в ръцете на всеки един от нас.

Откъде черпиш енергия? Намирам вдъхновение в динамиката на ежедневието, смелите идеи и широките хоризонти на морето и планината.

От какви лидери имаме нужда днес? Днес имаме нужда от емпатични лидери с визия за устойчивост и колективен смисъл с фокус върху развитието на потенциала.

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той? „Ние сме това, в което постоянстваме. Превъзходството не е действие, а навик“.

Вж. ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ