Име: Лара Главинова

Години: 23

Професия/позиция: Account Management Excellence в BPO отдела на HRS Bulgaria.

Къде завърши образованието си и какво е то? Завърших гимназия в град Бат, Англия. След това защитих бакалавърска степен по „Business Psychology“ в „University of Lincoln“.

Три причини, заради които избра да се върнеш? Желанието да бъда част от хората, които взимат наученото в чужбина и го прилагат в България, създавайки позитивна промяна. Допълнително, за да съм близко до семейството ми и заради природата на България.

Три неща, които искаш да промениш в България? Образователната система. Много е важно образователната ни система да е по-интересна за децата и да е стимулираща за тях, за да ги мотивира да учат. Както и да има обучение на важни и практически теми, като какво е фактура и PO номер, например, за да може младите хора да сме по-самостоятелни. Да сме по-позитивни и отворени като хора, както и да шофираме по-спокойно. Да има повече инициативи, обучаващи и мотивиращи кадрите с нужните умения, за да се развиват кариерно, като „Mentor the Young“.

Откъде черпиш енергия? Част съм от организацията „Бъди Общественополезен“, занимаваща се с облагородяването на детски площадки. Промяната, която създаваме, ме зарежда, защото правим децата щастливи. Но работата ме сблъсква и с много опитни професионалисти. Техните съвети и уроци ме мотивират да продължавам напред и да се развивам.

От какви лидери имаме нужда днес?  Мотивиращи, градящи, подкрепящи и даващи градивна критика.

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той? “Всички наши мечти могат да се сбъднат, ако имаме куража да ги преследваме“ – Уолт Дисни.

Вж. ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ