Име: Деница Костова

Години: 37

Професия/позиция: Сhief Мarketing Оfficer (CMO), Оcean Investments.

Къде завърши образованието си и какво е то? : Завършила съм Френската гимназия в София, след което заминах да следвам маркетинг във Франция (IAE Lille), последвана от магистратура по международен бизнес и мениджмънт в Англия (Manchester Business School).

Три причини, заради които избра да се върнеш? От тогавашна гледна точка, беше семейството ми, от днешна, причината да съм тук е желанието ми да променям средата, да подкрепям по-младите от мен с менторство и да работим към едно по-устойчиво общество на можещи, знаещи и активни хора.

Три неща, които искаш да промениш в България? Нямам 3, но имам 1 голяма тема, по която се ангажирам лично и се надявам да мога да допринеса за промянатаМного искам да спомогна да подкрепим образователната система, така че днешните деца и млади хора да израстват по-силни, смели и знаещи. Бих искала да бъдат стимулирани да са по-предприемчиви – да опитват различни неща, да се учат и да се провалят, за да могат преди да вземат решение къде да посветят студентските си години, да са уверени, че професиите, които са избрали, ги вдъхновяват и, генерално – за да бъдат по-подготвени в живота.

Откъде черпиш енергия? От природата, обичам да съм в планината – тя ме зарежда. Също така, от семейството и, най-вече – от децата ми.

От какви лидери имаме нужда днес? От лидери с визия, които не ги е страх да запретнат ръкави и да се борят за каузите си.

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той?  “The secret of getting ahead is getting started (Тайната да напреднеш е да започнеш)”.