Име: Миряна Недева

Години: 28

Образование: Бакалавър – социология, антропология и науки за културата, специалност „Южна, Източна и Югоизточна Азия“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Магистър – бизнес администрация, специалност „Стратегия и международен мениджмънт“, Сеулски национален университет;

Работа:  Младши експерт „Международно икономическо сътрудничество“ в БСК.

Три причини, заради които избра да се върнеш: 1. Да съм по-близо до семейството си; 2. По-добър баланс между професионален и личен живот; 3. Колкото и да обичам Корея и Азия, предпочитам да живея сред хора, които споделят същите ценности като мен.

Три неща, които искаш да промениш в България: Бих желала хората да бъдат по-отворени към различното и да го приемат, а не да го осъждат като грешно. Също така, искам да видя обществото да се бори за своите права и интереси, а не просто да приема и търпи неправдите. И не на последно място – корупцията.

Откъде черпиш енергия? От семейството и приятелите ми.

От какви лидери имаме нужда днес?  Честни, проактивни и готови да поемат отговорност за грешките си. Лидери, които работят за народа и благосъстоянието му, което ме подсеща за цитат на Атанас Буров: „Трябва да възпитаваме децата на България в свещена омраза против лъжата и безчестието. Само върху тази здрава основа ще изградим бъдещето на България.“

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той? „Ако искаш, значи можеш.“ Това ми казваха родителите ми, и са думи които ми помагат да преодолявам всякакви трудности и да вярвам, че бъдещето ще е по-добро от настоящето, стига да положа нужните усилия и да вярвам в себе си.