Име: Десислава Трампова

Години: 32

Образование: BA international Communications management, Inholland University of applied sciences, the Netherlands Exchange programs abroad; BA Marketing, Universidad de Monterrey, Mexico (6months); BA Business Administration, ESDES Université Catholique de Lyon, France (6months).

Работа: Започнах кариерата си в стартъп акселератор в Амстердам. Това начало ме накара да се влюбя в предприемачеството и ме научи на важни уроци, които прилагам в работата си. Била съм част от интернационални бързо разрастващи се компании, сред които и компания-еднорог. В момента работя за холандската компания Castor и съм отговорна за разрастването на човешкия капитал на компанията от оперативна гледна точка. Анализирането на данни, оптимизирането на процеси, съгласувани с трудовото законодателство в различните страни, са част от задълженията ми.

Три причини, заради които избра да се върнеш: В 20-те си години бях съсредоточена върху професионалното си развитие, да поживея в няколко страни и опозная тяхната култура. Глобалната пандемия ме накара да преосмисля приоритетите в живота си. Върнах се, за да бъда със семейството и приятелите си. Също така, желая да предам опита и знанията си на българските професионалисти и да помогна за развитието на добра работна култура.

Три неща, които искаш да промениш в България: Тесногръдо мислене; Повишаване на квалификацията на служителите и на тяхната конкурентоспособност; Увеличаване на дигитализацията.

Откъде черпиш енергия? Нестандартни гледни точки.

От какви лидери имаме нужда днес? Ментори. Емпатични лидери, които са готови да чуят различни мнения.

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той? Being able to quit things that don’t work is integral to being a winner (Да можеш да се откажеш от нещата, които не работят, е неразделна част от това да си победител) – Tim Ferris.