Име: Катерина Колева

Години: 28 г.

Образование: Бакалавърска степен по Бизнес икономика с преподаване на английски език от УНСС; Еразъм програма във Vrije Universiteit Brussel; Магистратура по “Предприемачество” от City, University of London.

Работа: Продуктов мениджър в SiteGround – компанията е българска и е един от най-големите независими доставчици на хостинг услуги в света, и продължава да разраства глобалния си бизнес, като в момента поддържа над 2.8 млн. домейна и сървъри в няколко центъра за данни в Европа, Азия, Америка и Австралия. Съосновател на Labsi.eu – приложение, в което следиш резултатите от своите лабораторни изследвания и получаваш експертна информация за здравното си състояние.

Три причини, заради които избра да се върнеш:

  1. Най-вече хората (семейство, приятели…);
  2. възможността за разнообразен, но и спокоен живот;
  3. бързото развитие на технологичния сектор, който предоставя много добри възможности за развитие и личен принос.

Три неща, които искаш да промениш в България:

  1. Корупцията;
  2. разделението между хората и липсата на обща цел;
  3. транспортната инфраструктура.

Откъде черпиш енергия? От вдъхновяващите хора около мен, тяхната енергия и идеи, от изкуството, и от технологичните иновации, които имат потенциал да променят бъдещето ни за по-добро.

От какви лидери имаме нужда днес? Образовани хора с широк мироглед, без предразсъдъци и с искрено желание да научат от какво имат нужда другите, преди да вземат решения, които ще ги афектират. Лидери, които вдъхновяват с действията си, а не само с думите си. Тези с дългосрочна и устойчива визия.

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той? “Най-добрият начин да предвидиш бъдещето е да го създадеш”.