Име: Хавина Георгиева

Години: 30

Образование: BA Business Management, University of Greenwich & MSc Corporate Governance and Business Ethics, University of London, UK

Работа: В момента имам удоволствието да съм част от техническия екип на Gemseek – бутикова компания, която се занимава с проучване на пазари, комплексни маркетингови изследвания и анализи. Ролята ми като Продуктов мениджър е да управлявам процеса на развитие и разработка на софтуерни предложения за клиентите ни.

Три причини, заради които избра да се върнеш:

Семейството, културата и новите възможности. След 10 години в Лондон, реших, че искам да се върна в родината си, за да инвестирам талантите и знанията си в нейното развитие и напредък.

Три неща, които искаш да промениш в България:

Духът на примирение, негативното мислене и нетърпимостта към други култури и етноси.

Откъде черпиш енергия?

От хората, на които помагам чрез благотворителните инициативи, които организирам като доброволец във фондация ‘В теб’.

От какви лидери имаме нужда днес? 

Имаме нужда всички хора да се чувстват като лидери и да разбират, че от тях зависи разрешението на всяка ситуация; че не обстоятелствата контролират тях, а те – обстоятелствата; че няма нужда да чакат някой да направи нещо, а те сами могат да бъдат промяната, която желаят да видят в света. Имаме нужда от лидерите на всекидневието.

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той?

„Never let a problem to be solved become more important than a person to be loved.“ („Никога не позволявайте на проблем, който трябва да бъде решен, да стане по-важен от човек, който да бъде обичан“) – Томас Монсън