Име: Кристиан Василев и Валентина Димитрова

Години: 41 и 31 г.

Образование и професионален път

Той е един от най-успешните български модели, който до скоро живее и снима за най-големите модни марки в САЩ. Завършил е Националната академия по спорт и медицина в Ню Йорк. В съдружие с олимпийски шампион в САЩ създава една от най-популярните боксови зали в Ню Йорк – „Шадоубокс”, често посещавана от звезди като Луси Лиу, Адриана Лима, Джерард Бътлър, арабски принцеси, бизнесмени и др.

Тя снима за различни модни и козметични марки, присъединява се към успешните модели на гиганта Wilhelmina Models. Живее повече от 10 години и активно работи в САЩ, като снима в целия свят. С Кристиан се запознава по време на обща фотосесия в Китай.

Pura Vida Organic Farm

Връщат се в България, за да създадат Pura Vida Organic Farm – семейна биоферма за отглеждане на зеленчуци и плодове по щадящ природата начин. Във фермата не се ползват химикали и препарати за насърчаване на добива или опазване на реколтата. Фермерите отглеждат сезонни плодове и зеленчуци върху 1,5 дка оранжерийна площ и 3 дка открити градини. Част от фермата са и 6 дка лозя, в които се отглежда грозде сорт “Ркацители”, както и 70 дка ниви, на които е засят еднозърнест лимец. Торенето се осъществява с биохумус, който се произвежда във фермата, като за това се ползва червен калифорнийски червей.

Три причини, заради които избрахте да се върнете в България:

Родителите, миналото и усещането, че сме си у дома и че тук можем да сбъднем мечтата си да имаме своя ферма.

Три неща, които искате да промените в България:

Кристиан – Завистта и гледането в „купичката“ на другия; отчаянието, с което хората губят мотивация и енергия за промяна; политиците, които използват енергията на българите, за да случват личните промени, важни единствено за тях.

Валентина – Уважението между хората драстично се промени и е заменено от завист, взаимна употреба; страхът да се правят нови, важни, развиващи неща; загубеното желание и усещане за взаимопомощ.

Откъде черпите енергия?

Кристиан – От любовта на сина ни, от следването на мечтата, от приятелите.

Валентина – От сина и близките ни, природата и възможността да се слееш с нея.

От какви лидери имате нужда днес?  

Кристиан – Смели, които да обичат хората и да се доверяват на енергията за промяна.

Валентина – Просто лидери.

Ако трябва да изберете един мъдър цитат, с който да започнете деня си, кой би бил той?

Кристиан – “Мога да приема провала. Всеки се проваля в нещо. Но не мога да възприема това да не опиташ.” (Майкъл Джордан)

Валентина – „В две думи мога да сумирам всичко, което съм разбрал за живота: той продължава.“ (Робърт Фрост)